Автор: Маллявка
Зазвичай ми звикли говорити про що завгодно, але не про туалетний папір. Але насправді його вагомість усвідомлюєш тоді, коли він закінчується:) Сучасна людина,така як ми з вами, яка звикла до комфорту, не уявляє свого життя без м'якого приємного паперу в акуратній упаковці та з нормальним запахом. А колись і зовсім паперу не було, не те що туалетного.

Якби ви тільки знали, як страждали наші предки без наявності туалетного паперу. Перед тим, як сходити в туалет, їм доводилось придумувати, з чим же туди піти, щоб зробити елементарну дію. Франсуа Рабле вважав, що найприємніше це робити з допомогою живого каченя. Уявляєте? Бідна пташка, яка ні за що постраждає!

В Стародавньому Римі для цих цілей використовували губку, яку після використання поміщали в чашу з соленою водою. Вікінги підтирались шматками шерсті, американці - так як і ми часто на природі - рослина, лопухами і початками кукурудзи. Французькі королі були справжніми естетами - вони йшли в туалет з кружевними платочками і серветками. Уявіть тільки - сотні дівчат сиділи і пряли хустинки, для того, щоб король сходив в туалет.

Першими використовувати для таких справ папір стали китайські імператори. Для цього пішли в хід книги, газети та каталоги. Лише в 1857 році ньюйоркцю Джозефу Гайетті прийшло на думку нарізати папір квадратиками і упакувати в стек. Хто додумався згортати папір у рулон - до сих пір невідомо. Це трапилось в 1890 році, і з тих пір люди не задумуються перед тим, як сходити в "інтимну кімнату"
Ярлыки: , | edit post
1 Response
  1. Анонимный Says:

    А Чак Норіс настільки крут, що підтирається наждачкою!!!


Отправить комментарий