Автор: Маллявка
В 2006 році Барбі перестала бути улюбленицею і мрією міліонів дітей. В 2006 році росіянка Поліна Волошина, яка раніше захоплювалася варінням мила і ліпкою фігурок з тіста, виліпила дивну ляльку, яка викличе багато суперечностей в світі ляльок і дитячих фантазій. Ім'я їй - Мукла.
Всі ми в дитинстві чули таке "кукла-мукла". Хто ж така мукла? Взагалі-то, муклою називають елітну ляльку на шарнірах. Така лялька виготовляється вручну, що і відрізняє її від "наштампованої" Барбі. Кожна деталь ляльки відшліфована до матового глянцю, так що вона гладенька і шовковиста. Довгі ноги, одяг від кутюр, губи на пів-лиця, затуманений погляд - така зовнішність вирізняє Муклу. Після того, як на ринку з'явилась перша колекція Мукл, багато дівчат по всьому світу почали приводити свою зовнішність до вигляду цих ляльок: вони накачували всі частини тіла силіконом.

Творець цих ляльок Поліна Волошина має свою майстерню, де щодня створюються ці незвичайні ляльки. Кожна лялька створюється по образу реальної дівчини-підлітка. Всі ляльки - дівчата з багатих сімей, яких відправили на навчання в закритий коледж. Але кожна з них - особлива. Кожна лялька має свою історію. Мукла Єва нічого не пам'ятає зі свого минулого і жахливо боїться води. А Мукла Марія підпалює папір лише поглядом. Мукла Юля одягнена в костюм російської партизанки, мукла Майя розмовляє з пташками. Історії шокуючі, їх спеціально придумала з Волошиною письменииця Лінор Горалік.

Цих ляльок навряд чи можна назвати іграшками. Та й чи іграшка це, якщо вагою 1 кілограм і вартістю до 4000 грн? Мукли більше за все схожі на маленьких підлітків, анорексичних, дивних дівчат зі своїми проблемами і комплексами. Муклу і не намагались зробити досконалою, як Барбі. Адже Волошина каже, що Барбі лише створює ще більші комплекси для дітей, адже важко бути схожою на ляльку-картинку. А Мукла прибавить впевненості, адже вона, хоч худа і негарна, але дуже рішуча і самодостатня. "Мукли - лялька з ціллю життя"

В Інтернеті ведеться яскрава полеміка щодо цих ляльок. Ведеться таємний щоденник Мукли, відкрився офіційний сайт. Деякі кажуть, що це лялька для педофілів і пропаганда анорексії, деякі - що в ляльки - обличчя дитини-олігофрена. Але багато хто місяцями збирає гроші. Щоб купити ляльку..яка може стати другом.

Ярлыки: , | edit post
0 Responses

Отправить комментарий