Автор: Маллявка
Історія цукрового стіка, Цукровий переворот Бенжаміна Ейзенштадта, Історії, ІншеЗамовивши чай у першому ліпшому кафе, я висипала цукор зі стіка і мірно помішуючи ложкою,
розколотила Ройбуш. Раптом до мене підійшов хлопець і сказав: "А Ви знаєте, що через це людина повісилась?". Я ледь не захлинулась.

- Від чого, від того, що я п'ю чай?

Хлопець посміхнувся, сів навпроти і замовив собі каву.

- Якщо я правильно помітив, то хвилину назад Ви розірвали стік саме так - спочатку струсили цукор в один кінець стіку, відірвали вершечок, і почекали доки цукор не висипиться.

Я зітхнула. Ще один божевільний сектант, зациклений на порядку дій, який буде пропонувати відвідати Божий тренінг!

- Так, саме так. А Ви що, інакше відкриваєте стік?

Він посміхнувся, і почав розповідати.

- Знаєте, що ще 50 років тому стіків не було? Люди набирали цукор ложками і необачливо розсипали його по столу. Тоді світ дізнався про Бенжаміна Ейзенштадта. Спочатку він працював на невеличцій фабриці, яка випускала чай в пакетиках. Але фабрика скоро закрилась, не витримавши конкуренції, а Бенжаміна осяяла думка - а чому за допомогою машин, які наповнюють пакетики чаєм, не можна насипати у пакетики цукор? Зовсім скоро він випустив першу партію цукрових стіків.

- Дуже пізнавально, - насупилась я. - А до чого тут самогубство?

- Бенжамін розробив технологію - як саме відкривати цукровий стік. Він розламував його посередині пальцем, і цукор таким чином набагато швидше висипався з двох половинок стіку.

Історія цукрового стіка, Цукровий переворот Бенжаміна Ейзенштадта, Історії, Інше

Але люди, які не знали цієї технології, почали розривати стіки так, як це робите Ви. Одного разу він побачив, як в літаку всі пасажири розривали стіки саме так- зверху. Це настільки його засмутило, що він покінчив життя самогубством. Повісився прямо у туалеті літака. Ось так.

- Бідний, - похитала я головою, допиваючи чай. Я покрутила в руках невикористаний стік, засунула його до кишені. - Вдома потренуюсь.

Хлопець посміхнувся і направився до наступного столику - відкривати очі ще комусь...
Ярлыки: , | edit post
0 Responses

Отправить комментарий