Автор: asketW

Вірно вимовити назву вулана “Ейафьятлайокудль” до недавнього часу могли лише місцеві жителі. Ця назва складається з трьох ісландських слів ейя - “острів”, фьятла - “гора” та йокудль - “льодовик”.

В данномі пості буде наведено ще 9 найбільш невимовних назв:

  1. Йоскьюватн - це озеро, яке знаходиться в кратері вулкану Аскья (ісл. Askja), в північно-східній частині льодовика Ватнайокудль. Озеро утворилось в результаті потужного виверження вулкану в 1875 році.
  2. Історії, Цікаве, Найбільш незвичайні назви
  3. Аконкагуа - найвища вершина Анд та Західної півкулі, висотою 6960 м, знаходиться в Аргентині на границі з Чилі. На вершині, розуміється, вічні сніга та 7 льодовиків.
  4. Історії, Цікаве, Найбільш незвичайні назви
  5. Гарміш-партенкірхен - це всесвітньо відомий гірський курорт в Баварських Альпах, який знаходиться на висоті 700 м.
  6. Історії, Цікаве, Найбільш незвичайні назви
  7. Теночтітлан - стара назва столиці Мексики міста Мехіко. Місто було столицьою Ацтекської імперії з XIV сторіччя до 1521 року, тому і носив ацтекську назву.
  8. Історії, Цікаве, Найбільш незвичайні назви
  9. Хальмахера – це не лайка, а назва міжострівного моря в Тихому океані, між островами Хальм, Обі і півостровом Чендравасіх. Місце райське: температура поверхневих вод від 25,7 ° С в серпні до 28,6° С у травні.
  10. Історії, Цікаве, Найбільш незвичайні назви
  11. Не треба думати, що невимовні назви - суцільно несловьянські. У 2008 році була організована (зауважу, російськомовними людьми) кампанія з перейменування "Шарикоподшипниковськой улици". За столичними законами назва вулиці має бути милозвучною, короткою і легкозапам'ятовувама.
  12. Історії, Цікаве, Найбільш незвичайні назви
  13. Лланвайрпуллгвінгіллгогеріхуірндробуллллантісіліогогогоох - це село в Уельсі, що в перекладі означає “Церква св. Марії в улоговині білої ліщини біля бурхливого виру та церкви св. Тісіліо біля красної печери”.
  14. Історії, Цікаве, Найбільш незвичайні назви
  15. Чаргоггагоггманчауггагоггчаубунагунгамаугг (ориг. Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg) - це озеро в Північній Америці, назвою якого дуже пишаються місцеві жителі, оскільки це найдовший топонім в США та шоста по довжині власна назва в світі. Воно складається з 45 букв, 15 з яких "g" і 9 - "a". Значення цього слова достовірно невідомо, а варіанти перекладу з мови індіанців ніпмук різняться - від доволі простого “нейтральні землі” до кумедного «Ти ловиш рибу на своїй стороні, я ловлю рибу на своїй, і ніхто не ловить рибу посередині».
  16. Історії, Цікаве, Найбільш незвичайні назви
  17. Тауматавхакатангіхангакоауауотаматеатуріпукакапікімаунгахорону-купокаівхенуакітанатаху (ориг. Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronu-kupokaiwhenuakitanatahu) - цю невимовну назву носить невеликий пагорб висотою 300 м, який знаходиться в Новій Зеландії.
  18. Історії, Цікаве, Найбільш незвичайні назви
На цьому мій список невимовних назв закінчується, якщо хтось знає якісь цікаві назви - відписуйтесь в коментарях.
1 Response
  1. ага, а тепер спробуйте вимовити: "Теночтітлан ближче ніж Чаргоггагоггманчауггагоггчаубунагунгамаугг" :))))


Отправить комментарий